2 June 2020

Valleishow 2010

Met 970 ingeschreven dieren is de Valleishow weer een succes gebleken. De inzendingen van de konijnen geeft landelijk een behoorlijke daling t.o.v. 2009, ook de Valleishow showde minder konijnen daarentegen werden er meer hoenders ingeschreven. Ook het aantal sierduiven was met 40 dieren verminderd in aantal t.o.v. vorig jaar. Niettemin stemde het totale aantal tot tevredenheid. De kwaliteit was hoog en zeer weinig absente dieren zodat er gelukkig weinig lege kooien waren.

340 konijnen en zoals gezegd was de kwaliteit hoog veel dieren met 95 punten of meer. De beste was de bekende Klein Lotharinger van H.G. Philipse met een U 98 pt. Dit diertje heeft al vele malen een show gewonnen met het pred. U. Een goede 2e was J.W. Jansen met een jonge konijngrijze Kleurdwerg ram F. 97 pt. Jan brengt ook al jaren prachtige Kleurdwergen. 3e was G. Roseboom met een jonge blauwe Wener F. 97 pt.

Marieke van Garderen showde de mooiste cavia een roodbonte Rex zeug F. 95 pt. Marieke weet wel hoe ze de cavia’s moet brengen haar prijzenkast is al behoorlijk gevuld.

107 grote hoenders, de meeste dieren zaten bij de Wyandotte en Rhode Island Red. De Red club brengt al jaren haar clubshow bij de Valleishow onder. En dit jaar bracht de Wyandotteclub haar districtshow bij de VKPV onder. Het beste dier was een witte Wyandotte hen van P. Schramada F 96 pt. 2e een Rhode Island Red hen jong van WB. Heurnink F. 96 pt. 3e was een Langshan hen jong van A. Tollenaar F. 96 pt. 

Bij de Dwerghoenders 333 inzendingen, een mooi aantal met evenzo een hoge kwaliteit. De winnaar was ook hier een Wyandotte, een zwart columbia hen jong U 97 pt. De eigenaar/fokker Erik Davelaar was erg in zijn nopjes met dit resultaat. 2e een Grubbe baardkriel van Comb. Aad en Ineke F 96 pt. 3e een Barnevelder van M.A. Jansen F 96 pt.

23 siervogels met als winnaar Comb. Mekking met een Chinese Ringnekfazant F. 96 pt.

Bij de watervogels 55 inzendingen hier was R. Schothorst de winnaar zowel bij de gedomesticeerde, met een Pommerse gans F 96 pt, als de oorspronkelijke een Kleine Rietgans U 97 pt.

Een behoorlijk volle keuring voor keurmeester J. van de Siepkamp, 82 sierduiven, maar dat is Jouke wel toevertrouwd. Winnaar was een Duitse Modena Schietti 96 pt. van Mark de Bruin.

 

De keuring verliep mooi op tijd en om 18.00 uur was de catalogus klaar, gedrukt en wel. Met dank aan de EPV Ede die dit elk jaar maar weer voor elkaar krijgt. De opening  was om 19.30 uur en werd verricht door Wyandotteclub bestuurslid J.D.M. Schellekens die aansluitend de hoofdereprijzen uitreikte. Met een vlotte babbel en goed geïnformeerd was dit hem wel toevertrouwd.

 

Zaterdag de traditionele trio keuring bij de konijnen 9 trio’s werden beoordeeld op uniformiteit, niet op de raskenmerken. Daarop waren de dieren op de keurdag al beoordeeld.

Van de 20 opgegeven trio,s kwamen de beste 9 op tafel, telkens 3 trio’s waarna de minst goede afviel en dan weer een ander trio erbij. Tenslotte bleven de 3 beste over. Winnaar was G. Roseboom met een trio blauwe Weners, 2e J. van de Spoel met konijngrijze Kleurdwergen en 3e C. Jansen met Belgische Hazen.

16.00 uur uitkooien en om 18.00 uur was de Veenendaalhal weer leeg en aangeveegd waarna de aanwezige helpers/leden het buffet zich weer goed lieten smaken.

 

Volgend jaar in 2011 is het 75 jarig jubileum van de VKPV , dit wordt groots gevierd tijdens de Valleishow een reden te meer om deze dagen 18, 19 en 20 november in uw agenda te noteren!

 

 

De catalogus van de Valleishow 2010 kunt u Hier downloaden